Symposium, rapport, documentaire: Vergeet me lied

Het afgelopen half jaar heeft – in opdracht van Allard Pierson, Podiumkunst.net en de Taalunie – een inventarisatie plaatsgevonden bij particuliere verzamelaars om hun muziekcollecties en de staat daarvan in kaart te brengen.

Op 30 november vond het symposium Vergeet me lied. Uitdagingen van het verzamelen van het Nederlandstalige lied plaats in het Universiteitstheater van Amsterdam. Daar werden de resultaten van deze inventarisatie gepresenteerd. Ook was voor het eerst de documentaire Vergeet met lied te zien, die tijdens de inventarisatie is gemaakt. De documentaire biedt een kijkje in de wereld van deze verzamelaars en het belang van het bewaren van uniek Nederlandstalig muzikaal erfgoed.

Het bewaren van het Nederlandstalige lied is meer dan alleen het koesteren van het verleden. Het is juist het smeden van een brug naar de toekomst.
Laten we samen nadenken en in gesprek gaan over hoe we deze verzamelingen – opgebouwd met zoveel liefde en kennis – niet alleen toegankelijk maken voor iedereen maar vooral behouden voor zoveel mogelijk eeuwigheid.

De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in een rapport dat eind november 2023 is verschenen. Een digitale versie van dit rapport is via deze link te downloaden.

Over nvmb

Landelijk platform voor muziekcollecties.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.